Majstrovstvá sveta v dvojzáprahoch v roku 2013 sa budú konať v Topoľčiankach!

msdv Medzinárodná jazdecká federácia (FEI) definitívne rozhodla. Majstrovstvá sveta v dvojzáprahoch sa budú konať v Topoľčiankach. Organizátorom tohto vrcholného športového podujatia bude Národný žrebčín Topoľčianky.

Riaditeľ Národného žrebčína a prezident organizačného výboru Majstrovstiev sveta Ing. Michal Horný, PhD.

„Je to veľká česť pre Slovensko a Národný žrebčín organizovať Majstrovstvá sveta v dvojzáprahoch, ktoré sa budú konať v Národnom žrebčíne Topoľčianky v dňoch 28.08.-01.09.2013.


Pre Národný žrebčín je to obrovská výzva, ktorá nás zaväzuje k zodpovednosti voči svetovému záprahovému športu. Národný žrebčín urobí všetko pre realizáciu vrcholu záprahového športu na Slovensku, aby nesklamal dôveru FEI, ktorá bola projektu Majstrovstiev sveta dvojzáprahoch vyslovená.

Tento projekt je cieľovo zameraný  na podporu chovateľských aktivít, predovšetkým na chov lipicanských koní, rovnako ako aj na celoplošnú podporu záprahového športu a prezentáciu Národného žrebčína v celosvetovom meradle, čo je naším dlhoročným cieľom.“

Hlavným zámerom je prezentovať koňa ako rovnocenného športového partnera jazdca v ich spoločnom zápolení cez srdce a entuziazmus.

Už teraz prebiehajú prípravy na tradičné CAI*-A Topoľčianky, ktoré sa budú konať 21.-23.septembera 2012. Pripravuje sa ďalšia nová prekážka do maratónu pod dohľadom skúseného medzinárodného staviteľa Gábora Finthu.

Topoľčianky sa tešia na všetkých jazdcov a priaznivcom záprahového športu.

 

cialis

 


Vytlačiť   E-mail