Conversano VI Tesália v Nemecku

Conversano VI Tesália v NemeckuPočas veľtrhu Eurocheval 2010 v nemeckom Offenburgu bol záujem o kone z NŽ Topoľčianky veľmi vysoký. Nových majiteľov tam našlo celkom 5 koní z Topoľčianok, medzi nimi aj Conversano VI-1 – bývalý člen klasickej školy, ktorý teraz pôsobí pod menom Conversano VI Tesália.  Veľmi nás potešil článok o ňom, ktorý vyšiel v časopise Nemeckého zväzu chovateľov lipicanov. Tu je jeho preklad:

Ako nový tím môžeme privítať v Zväze chovateľov lipicanov Nemecka Dr. Ludwiga Massmanna s jeho lipicanským žrebcom Conversano VI Tesália. V Topoľčiankach odchovaného syna po Conversano VI Gaettana sa mu podarilo získať v rámci veľtrhu Eurocheval 2010. Tam sa prezentoval tento šarmantný šimel s drezúrnymi cvikmi stupňa „T“ a školou nad zemou (leváda pod jazdcom).

Pán Massmann, ktorý už 30 rokov hľadal „svojho“ lipicana bol z nádherného žrebca hneď nadšený. Ku koncu veľtrhu v Offenburgu bol šimel dovezený priamo do svojho nového domova v Karlsruhe. Už viac ako tri mesiace pracuje Dr. Massmann s týmto vysokotalentovaným koňom. Dúfame, že ich čoskoro uvidíme ako aktívnych účastníkov na jednom z blízkych podujatí Zväzu chovateľov lipicanov Nemecka.

(„Lipizzaner Jahrbuch“ 5/2010)

Vytlačiť   E-mail