SPOJILA SA UŠLACHTILOSŤ KONÍ A SILA STROJOV...

SPOJILA SA UŠLACHTILOSŤ KONÍ A SILA STROJOV...                                    SPOJILA SA UŠLACHTILOSŤ KONÍ A SILA STROJOV...

Pri príležitosti 175. výročia založenia najväčšieho výrobcu poľnohospodárskych strojov na svete sa v priestoroch Národného žrebčína v Topoľčiankach konalo predstavenie novej generácie traktorov slávnej americkej značky JOHN DEERE.

Celý deň pred veľkou slávnosťou sa areál Národného žrebčína plnil rôznymi zelenožltými strojmi, ktoré boli starostlivo umiestňované na všetky dostupné voľné plochy. K videniu boli kolesové traktory, obilné kombajny, samohybný postrekovač a široká ponuka záhradnej a komunálnej techniky. Zlatým klincom programu však bolo premiérové predstavenie traktoru M6, ktorý je pokračovaním legendárnej rady 6000.

Prezentácia strojov bola obohatená o elegantné vystúpenia ušľachtilých topoľčianskych lipicanov. Bezmála tisícka pozvaných hostí a partnerov firmy John Deere hlasným potleskom ocenili elegantnú štvorylku jazdcov Národného žrebčína, prácu na dlhej oprati, pas de deux Kristíny Flakovej a Martiny Nittnaus, či už predvednie Klasickej topoľčianskej školy pod vedením Václava Maceka. O adrenalín sa postarli záprahové duely v podaní Pavla Gašpara a Jozefa Mašíra, tentokrát okolo, ako inak, zaparkovaných traktorov John Deere.

Po predvedení sily strojov a ušľachtilosti koní, bolo pre účastníkov pripravené občerstvenie spríjemnené živou hudbou. No a samozrejme nemohla chýbať ani tombola...

Trošku z histórie...

Počiatky existencie tejto firmy siahajú až do roku 1837, kedy mladý kováč John Deere ukoval svoj prvý oceľový pluh.  Ten sa už vtedy vyznačoval svojou výnimočnou  kvalitou, ktorá sa stala typickou vlastnosťou všetkých Deerových výrobkov. Dodnes je slávny jeho výrok: „Nikdy nedám svoje meno na výrobok, ktorý nemá v sebe to najlepšie, čo je vo mne.“ Správa a výnimočnom pluhu sa šírila ako blesk. O desať rokov neskôr John Deere presunul svoju dielňu do mesta Moline štát Illinois, kde má svoje sídlo dodnes. Výroba sa postupne rozšírila do celého sveta a môžeme povedať,  že tieto stroje patria medzi tie najžiadanejšie vo sfére poľnohospodárskeho priemyslu.

Vytlačiť   E-mail