VÍŤAZOM DRUŽSTIEV NA MAJSTROVSTVÁCH EURÓPY MLADÝCH JAZDCOV SA STALO DRUŽSTVO NEMECKA, KTORÉHO ČLENOM BOL AJ KÔŇ NARODENÝ A ODCHOVANÝ V NÁRODNOM ŽREBČÍNE TOPOĽČIANKY

VÍŤAZOM DRUŽSTIEV NA MAJSTROVSTVÁCH EURÓPY MLADÝCH JAZDCOV SA STALO DRUŽSTVO NEMECKA, KTORÉHO ČLENOM BOL AJ KÔŇ NARODENÝ A ODCHOVANÝ V NÁRODNOM ŽREBČÍNE TOPOĽČIANKY   Počas uplynulého týždňa sa v dňoch 13.-18.7.2010 v blízkosti Paríža (Marnes la Coquette) konali Majstrovstvá Európy detí, juniorov a mladých jazdcov. Do súťaže družstiev mladých jazdcov nastúpilo 13 krajín, 52 jazdcov a koní.

   Konečný výsledok - len päť trestných bodov, zabezpečil zlatú medailu pre nemecký tím. Zároveň to bol „originálny“ rozlúčkový darček pre trénera Dietmara Guglera (Pfungstadt), ktorý sa chystá k odchodu na dôchodok po skončení tejto sezóny. Naposledy získal nemecký tím zlatú medailu v roku 2005. „Andreas Kreuzer mi sľúbil víťazstvo už v Hagene“, povedal so smiechom tréner na rozlúčku. Tento 19-ročný jazdec z Marienheide zrejme nežartoval, keď spolu so svojim kolegami v tíme Kathrin Eckerman na koni CARLOS, Lars Grafmüller s koňom INDUCTION a Patrickom Stühlmeyerom (20 r.) na koni RUBIN-ASCOT boli po prvom kole na rovnakej priečke spolu s holandským tímom. Nemcom sa v druhom kole darilo. Všetci nemeckí jazdci prešli čisto, s výnimkou Lars Grafmüller (8 trestných bodov). I napriek tomu boli schopní udržať stabilný výsledok z prvého kola. Na druhom mieste skončilo Švédsko a bronz si odniesli mladí jazdci  z Holandska.

   Potešiteľné pre Národný žrebčín je, že vo víťaznej štvorici, okrem skvelých nemeckých koní, figuruje aj kôň narodený v Národnom žrebčíne Topoľčianky – RUBIN – ASCOT. Tento mohutný ryšiak sa narodil v Topoľčiankach dňa 26.1.1997 po otcovi ASCOT (línia Alme Z), z matky 576 Robinson-29. Matka žrebca pochádza z preverenej rodiny 223 SHAGYA XVII, založenej v roku 1922. Táto rodina vyprodukovala už mnoho skvelých koní a to nielen skokových ako Carmen, Klasika, Romantika, Rolex a Reál (Alube Z-1). Po príprave MVDr. Viliama Naštického bol žrebec RUBIN (ASCOT-4) odpredaný dňa 28.2.2003 do Nemecka. Obrovský skokový potenciál, vynikajúca mechanika pohybu a bojovnosť tohto žrebca priniesla svoje ovocie v podobe zlata.

   Za posledné obdobie sa už niekoľkokrát potvrdilo, že v Národnom žrebčíne sa rodia kone, ktoré majú schopnosti úspešne reprezentovať na úrovni Majstrovstiev Európy, ba až Majstrovstiev sveta v rôznych disciplínach, ako sú drezúra (Druppy, Formát), voltíž (Fantagíra, Carmen, Flamínio) a predovšetkým záprahy s lipicanmi. 

   Úspešnej jazdeckej dvojici prajeme veľa ďalších športových úspechov.

 VÝSLEDKY

Rodokmeň RUBIN-ASCOTA

 

ASCOT (1982, SF)

Alme Z (1966)

Ibrahim

Girondine

Bella

Prince Du Cy

Nikita B

576 Robinson-29 (1992, ST)

210 Robinson

 (1978, Hoslt.)

Roland

Vase

388 Catalin IV-1

(1980, ST)

498 Catalin IV

283 Konsulent-15


Vytlačiť   E-mail