V Albertovskej hale ceny pozbierali Slováci

V Albertovskej hale ceny pozbierali Slováci

   V českom žrebčíne Albertovec sa v sobotu 13. 3. 2010 konali halové preteky jedno-, dvoj- a štvorzáprahov. Národný žrebčín na tieto preteky vyslal jeden jednozáprah (Samuel Sluka), tri dvojzáprahy (M. Matúška, P. Gašpar a M. Zákršmíd) a jeden štvorzáprah (M. Matúška). Ešte neskúsený Samuel Sluka – náš najmladší záprahár, absolvoval svoj ešte len druhý štart uspokojivo a umiestnil sa na 6. mieste z 8 štartujúcich. Víťazom jednozáprahov sa stal Martin Cáb z Čiech.

V súťaži dvojzáprahov sme už ale českých reprezentantov nepustili k slovu a na prvých troch priečkach boli slovenské mená v poradí Miroslav Matúška, Pavol Gašpar a Martin Zákršmíd. Táto súťaž bola najlepšie obsadená – sily si merali 10 súťažiaci.

V kráľovskej disciplíne štvorzáprahov nenechal Miroslav Matúška nič na náhodu a suverénne, s víťazstvom v oboch kolách, vyhral aj v tejto kategórii.

Žlté stužky teda znovu, tak ako aj v minulom roku, putovali na Slovensko a my dúfame, že v takom duchu, ako sa sezóna začala, bude aj pokračovať. 

VÝSLEDKY

Autor foto: Dalibor Gregor

Kompletnú fotogalériu z pretekov nájdete na stránkach Dalibora Gregora:

Vytlačiť   E-mail