Voltížne sústredenie v Topoľčiankach v dňoch 4.-5.marca 2011

Voltížne sústredenie v Topoľčiankach v dňoch 4.-5.marca 2011V piatok 4. marca o 15:00h  sa pre deti voltížneho klubu začalo voltížne sústredenie s cieľom zvýšiť motiváciu a pripravenosť cvičencov do blížiacej sa športovej sezóny. Po vlaňajšom roku u nás opäť hosťoval národný rozhodca Radoslav Psota. 

Boris Kodak tréner: sústredenie sme po vlaňajšom roku plánovali od decembra. Deti spolupracovali a mám pocit, že sa nám  niektoré otvorili a ukázali svoje ego a talent. Keď hodnotím deti po sústredení, ktoré mali vlani, mám dojem, že sa ukázali nové talenty, ako Nicol Švajčíková, Denisa Danková  samozrejme tieto dievčatá sa musia ešte vypretekať. Myslím si, že tréningom dosiahnu to, aby sa dostali do reprezentácie. Čo sa týka nášho reprezentanta Tomáša Malého, ktorý sa momentálne zotavuje po operácií kolena, už začína na sebe pracovať. Vkladám do neho nádeje a dúfam, že sa mu raz podarí pre Slovensko vybojovať nejakú medailu.

Radoslav Psota národný rozhodca

Po roku som dostal opäť pozvanie zúčastniť sa voltížneho sústredenia v klube NŽ Topoľčianky. Skupinka mladých cvičencov je vždy veľkou výzvou a nakoľko som hosťoval aj minulý rok, chcel som sa prísť pozrieť na to, ako pokročili, čo je nové a s čím môžem klubu pomôcť.
Zopakovali sme si povinnú zostavu na sude, na koni, na zemi, prešli sme rozcvičkou a kondičným tréningom až po analýzu voľných zostáv jednotlivcov juniorov i seniorov. Decká zarezávajú a je čas začať sa sústreďovať na trénovanie celých zostáv, nakoľko voltížna sezóna už klope na dvere. Zatiaľ potichu ale predsa. Verím, že moja návšteva dodala deckám trochu pozitívnej energie a dúfam, že rady ktoré som im dal, zužitkujú v ďalšom trénovaní. Budem sa tešiť na ich prvé výkony v rámci sezóny 2011, ich napredovanie, a boje o popredne umiestnenia v rámci pretekov na Slovensku i v zahraničí.