Inseminačné dávky - teplokrvné žrebce:

3679 ARRIVEDERCI

3679 Arrivederci

nar. 2001, hnedák, základné telové miery: 170/162/183/22 cm
Plemeno: Bavorský teplokrvník
Chovateľ: HLG Schwaiganger, Nemecko

 Inseminácia ČS.

   ARRIVEDERCI, syn medzinárodne úspešného žrebca Asti Spumante, pochádza z bavorského štátneho žrebčína Schwaiganger. Jeho matka Dolce Vita získala vysoké ocenenie na štátnej prémiovej výstave a je dcérou plemenníka Pilot, jedného z najlepších nemeckých skokanov. Ďalšie výkonnostné atribúty nájdeme v rodokmeni žrebca prostredníctvom anglo-arabského plemenníka Matcho, či žrebcov Kantor a Mahdi.

   Arrivederci vyhral licenčné a 30-dňové skokové skúšky, ako 5-ročný bol úspešným finalistom Bundesšampionátu a ako 6-ročný sa niekoľkokrát umiestnil a zvíťazil v skokových súťažiach do strednej úrovne. Neskôr ako starší absolvoval nespočetné množstvo súťaží až na stupni „TT“. Výrazne sa presadil na medzinárodnej úrovni. Bol členom víťazného tímu Nemecka v Pohári národov na CSIO3* v roku 2014. V roku 2016 vyhral s Lawrenceom Greenom aj bavorský šampionát a Veľkú cenu Wiener Neustadtu.

   Žrebec vyniká silou skoku, ušľachtilosťou a pracovitosťou. Tieto vlastnosti prenáša spoľahlivo na svoje potomstvo a je vynikajúcim pokračovateľom línie žrebca Asti Spumante.

   ASTI SPUMANTE bol licentovaný ako prémiový žrebec na Oldenburgských výkonnostných skúškach vo Vechte v roku 1997 vo veku 2,5 roka. Bol jedným z jedenástich prémiových žrebcov, vrátane Ronalda, ktorý bol predaný do Holandska, Conterno Grande,  ktorý bol úspešný s Marcom Kutcherom, Quando Quando, olympijským kandidátom s Kristy Oatley, Landtinus, Lancado , Forrester, Wolkentanz II, ako aj Lausejunge a Sterntaler, ktorí súťažili s Ann Kathrin Linsenhoffovou a potom Klausom Martinom Rathom. Tu Asti Spumante zaujal Dr. Eberharda Senckenberga, ktorý ho  kúpil pre bavorský štátny žrebčín Schwaiganger. V roku 1998 ukončil výkonnostný test vo Warendorfe  so 106,62 bodmi, pričom  jasne ukazoval predpoklady pre parkúr. Žrebec bol od začiatku zverený jazdcovi Thomasovi Mühlbauerovi, s ktorým zaznamenali veľa medzinárodných úspechov v parkúrovom skákaní. Vrcholom ich spoločnej medzinárodnej kariéry boli v roku 2009 Majstrovstvá Európy vo Windsore (GBR), kde dvojica získala bronzovú medailu v súťaži družstiev a v hodnotení jednotlivcov obsadila 5. miesto. Asti Spumante za svoju športovú kariéru zarobil 454 240,00 €.

   Otec Argentinus po Argentan I bol úspešný v skokoch strednej a pokročilej úrovne a bol otcom vynikajúcich parkúrových a drezúrnych koní: Arko III (Nick Skelton), Banda de Hus (Kevin Staut), Anka (Markus Ehning), All Star (Denis Lynch), Aleppo S a Amaretto (Isabell Werth) a Albano (Heike Keller hovoria) za všetko.

   Matka Edelbild po Landfrieden, štátna prémiovaná a elitná kobyla, bola úspešná na národných výstavách kobýl reprezentujúca oldenburgský chov. Jej pravý brat je licentovaný žrebec Lapis Lazuli, víťaz oldenburgských plemenníkov v roku 1991. Je matkou Evity po Cordial Medoc, víťazky drezúr na úrovni „T“ a  tiež babičkou Quincy 52 po Quattro, ktorá víťazila v drezúrnych úlohách na úrovni GP. Otec matky, holštýnsky žrebec Landfrieden bol rezervným šampiónom na skúškach výkonnosti v roku 1987 a v roku 1989 pretekal na Bundesšampionáte. Uhynul veľmi skoro v roku 1995 a zanechal 122 registrovaných kobýl.

   Asti Spumante pochádza z pôvodnej oldenburgskej rodiny Elekta (Freischütz-Coco-Nabal-Bachus-Ottokar-Darius) a vedľajšej vetvy Edelgerda (Chronist-Olymp-Freisasse-Godin-Germandus-Gruson-Gidotto-Edelbert-Rudolf-Freischütz). Rodina Elektra vyprodukovala desať licentovaných žrebcov, vrátane Jazz Rubin, Rohdiamant a Royal Diamond.

   Potomkovia Asti Spumante sú medzinárodne úspešní nielen v parkúrovom skákaní, ale aj v drezúre a vo všestrannosti. Jeho prví potomkovia prišli na svet v roku 1999. Za 15 rokov pôsobenia v chove zanechal 170 registrovaných športových koní, z toho 21 medzinárodne úspešných.

   Asti Spumante má päť licentovaných synov:  Acajou, Arrivederci, Artemis, Asti Cinzano a Asti Frizzante.

   Matka žrebca - kobyla DOLCE VITA  pochádza po žrebcovi Pilot. Pilot sa stal chovateľskou legendou už počas svojho života. Stal sa najmladším  milionárom (podľa peňazí vyhraných svojim potomstvom). Presadil sa predovšetkým prenášaním výrazných skokových schopností a výbornou mechanikou pohybu na potomstvo. Vyprodukoval mnoho športových koní svetového formátu, napr. svetový šampión 1994 a 1998 Priamos, veľmi úspešný mnohonásobný medzinárodný víťaz Pirol S.V.H., držiteľ zlatej olympijskej  medaily Pedro, a mnoho ďalších koní  na najvyššej medzinárodnej úrovni: Poker, Virtual, Village, Showtime, Power, Light, Prinzregent, Pialotta, C.A.I. Pierot, Parodie atď.

   Pilot sa stabilne pohybuje v čele svetového rebríčka plemenníkov. Dal mnoho plemenných žrebcov, ktorí ďalej prenášajú výrazné skokové vlohy. Medzi najvýznamnejšie patrí Pit I, Pluspunkt (pravý brat Priamosa), Phantom, Pinocchio, Paroli, Pablo.

   Sme presvedčení, že žrebec Arrivederci prispeje pozitívne k posilneniu nielen skokových, ale aj drezúrnych génov a zlepšeniu výkonnostných parametrov v produkcii športových koní plemena slovenský teplokrvník.

 o.: Asti Spumante  o.:  Argentinus o.:  Argentan
m.: Dorle
 m.: Edelbild o.:  Landfrieden
m.: Edelwelt
 m.: Dolce Vita  o.:  Pilot o.:  Pilatus
m.: Gratia
 m.: Matchosonne o.:  Matcho
m.: Kasonne