SLOVENSKÝ VOLTÍŽNY POHÁR - 10.09.2016

SLOVENSKÝ VOLTÍŽNY POHÁR - 10.09.201610.septembra 2016 sa v areáli Národného žrebčína zišli takmer všetky voltížne kluby zo Slovenska. Dôvodom bolo predposledné kolo celoslovenského národného rebríčka Slovenský voltížny pohár 2016. Pre všetkých cvičencov, lonžérov a ich kone to bola príležitosť ako si vylepšiť doterajšie skóre vo svojej kategórii. Spolu sa tu predstavilo takmer 80 jednotlivcov, 8 dvojíc a 9 skupín. Výkony boli naozaj fantastické, bolo sa na čo pozerať ...

V rámci jednotlivcov boli vyhodnotené štyri vekové kategórie. Medzi mladšími deťmi mužmi sa najlepšie darilo Teovi Sýkorovi z JK Lángov dvor, druhé miesto obsadil Juraj Rekeň s TJ Slávia SOUP Šaľa a tretia priečka patrila domácemu Sebastiánovi Kodakovi z JK pri NŽ Topoľčianky. V kategórii mladšie deti ženy bol boj oveľa ťažší, stretlo sa tu až 35 súťažiacich dvojíc. Najlepší výkon podala Katka Packová z TJ Slávia SOUP Šaľa, druhé miesto získala Viktória Marková z VK Sundance Nitra a tretiu priečku vybojovala Soňa Janigová z OZ Galaxia Poprad. V kategórii staršie deti muži zvíťazil Andrej Meňhert z JK pri NŽ Topoľčianky. Až 16 pretekárok bojovalo o prvenstvo v kategórii staršie deti ženy. Po urputnom súboji si prvenstvo odniesla Ema Sýkorová z JK Lángov dvor, hneď za ňou sa umiestnila jej oddielová kolegyňa Ema Dudonová a tretie miesto získala Katarína Ambrózová z OZ Galaxia Poprad. Najstaršou vekovou kategóriou boli juniori. Medzi mužmi bol iba jeden zástupca ktorý aj zvíťazil – bol ním Simon Bohunický z JK Spojená škola Ivánka pri Dunaji. Žien bojovalo spolu až 16. Rozhodcovia najlepšie ohodnotili Sáru Šoltészovú z JO TJ Slávia UVLF Košice. Druhú priečku si vybojovala Lea Hakszer z JK Rusty a na treťom mieste skončila opäť reprezentantka z JO TJ Slávia UVLF Košice Zuzana Majsniarová.

V kategórii dvojice zvíťazili Anna Chudíková a Katarína Ambrózová z OZ Galaxia Poprad. Druhé e miesto získala dvojica z JK Lángov dvor – Ema Dudonová a Teo Sýkora a na treťom mieste skončila Ramona Strhlíková a Simona Pavlíková z TJ Slávia SOUP Šaľa.

Divácky najatraktívnejšou vždy býva súťaž skupín. V kategórii detí zvíťazila skupina z JO TJ Slávia UVLF Košice v zložení Mikušáková Miroslava, Pavľaková Veronika, Kmecová Melánia, Czetoová Ema, Jalčová Alicka a Sopková Nina. Len pár desatin bodov za nimi sa umiestnila skupina z TJ Slávia SOUP Šaľa, ktorú tvoriliPacková Katarína, Nemčeková Eliška, Tyukos Žofia, Rekeň Juraj, Tóthová Viktória a Fulopová Frederika. V juniorskej kategórii zvíťazila skupina z JK pri NŽ Topoľčianky v zložení Nicol Švajčíková, Diana Antalíková, Laura Lenčéšová, Cigáňová Ivana, Švajčíková Lívia a Andrej Meňhert. Druhú a tretiu priečku získali pretekárky z JO TJ Slávia UVLF Košice a to Majsniarová Zuzana, Semancová Daniela, Orinčáková Zuzana, Šoltézová Sára, Malegová Michaela a Malegová Patrícia na druhom mieste a tretia priečka patrila Kmecovej Svetlane, Ťažárovej Simone, Božíkovej Ele, Ordzovenskej Eme, Kolcunovej Petre a Hajurkovej Ele.

Najlepšie vyhodnoteným koňom v jednotlivcoch bol Lord KCM z JK Rusty. V kategórii dvojica zvíťazil Grand 9 z OZ Galaxia Poprad pod vedením Márii Fogašovej a za skupinu najvyššie známky dostal Trouble Maker Z z JO TJ Slávia UVLF Košice v tréningu Mariána Pavľaka.

Všetkým víťazom a umiestneným srdečne blahoželáme a želáme ešte veľa športových síl na majstrovstvá Slovenskej republiky, ktoré sa konali koncom septembra v Pezinku.

1. KOLO DETI 1* - MUŽI
1. KOLO DETI 1* - ŽENY
1. KOLO DETI STARŠIE 2* - MUŽI
1. KOLO DETI STARŠIE 2* - ŽENY
VÝSLEDKY DVOJICE 2*
1. KOLO JUNIORI 2* - MUŽI
1. KOLO JUNIORI 2* - ŽENY
1. KOLO SKUPINY DETI 1*
1. KOLO SKUPINY JUNIORI 2*
VÝSLEDKY KONÍ

Autor text / foto : NŽT

 


Vytlačiť   E-mail