OZNAM O PRELOŽENÍ ŠPORTOVÉHO PODUJATIA

   Národný žrebčín „Topoľčianky“, š.p. oznamuje, že vzhľadom k výskytu primárneho ohniska infekčnej anémie koní na Slovensku, ktorá bola diagnostikovaná v okrese Nové Zámky a na základe odporúčania RVPS SR sa parkúrové preteky plánované na 6.-7.8.2016  p r e s ú v a j ú na neskorší termín. Ten bude včasne zverejnený na oficiálnom webe Národného žrebčína a SJF (Slovenskej jazdeckej federácie).
 
   Pre krátkosť času do plánovaného športového podujatia, nie je možné vykonať všetky potrebné diagnostické vyšetrenia pre nahlásené kone.
   
   V súvislosti s ochranou veľkochovu s účinnosťou od 16.08.2016 na odporúčanie SV a PS SR stanovuje Národný žrebčín „Topoľčianky“, štátny podnik nasledovné veterinárne podmienky prepravy a účasti koní na podujatiach v Národnom žrebčíne „Topoľčianky“, š.p.

 - všetky kone musia byť serologicky testované na infekčnú anémiu koní (IAE). Test nesmie byť starší ako pol roka a potvrdenie o negatívnom výsledku musí byť zapísané do pasu koňa a predložené predtým, ako bude kôň vyložený v areáli Národného žrebčína “Topoľčianky“, š.p.

    V prípade nepredloženia požadovaných potvrdení a dokumentov nebudú kone vpustené do areálu Národného žrebčína. Pas musí vždy sprevádzať koňa!

Vytlačiť   E-mail