Školenie medzinárodných rozhodcov FEI v Topoľčiankach

V dňoch 16. – 17. februára 2007 sa v Topoľčiankach konalo Školenie medzinárodných záprahových rozhodcov a rozhodcov - kandidátov“. Toto podujatie v spolupráci s Národným žrebčínom organizovala Medzinárodná jazdecká federácia - FEI. Riaditeľom kurzu bol menovaný - uznávaný medzinárodný rozhodca Dr. Franz-Josef Vetter z Nemecka. Školenie otvoril riaditeľ Národného žrebčína Topoľčianky Ing. Michal Horný, PhD., kde podčiarkol význam tohto podujatia z hľadiska dlhej a bohatej histórie záprahového športu v Topoľčiankach. Jedná sa vôbec o prvé medzinárodné rozhodcovské školenie FEI na pôde Národného žrebčína.

Na programe bolo oboznámenie frekventantov s novými záprahovými pravidlami, praktickými ukážkami a hodnotením drezúry, vozatajského parkúru a maratónu. Pozitívne je, že školenia sa zúčastnili dvaja zástupcovia Slovenska: Ing. Michal Urban a Dr. Róbert Fekár. Slovenskí rozhodcovia na medzinárodnej úrovni dlhodobo absentovali a preto prienik na medzinárodné športové podujatia, a to nielen účasťou slovenských jazdcov, ale predovšetkým členov rozhodcovského zboru je potrebný.
 
Okrem Slovenskej republiky, pricestovali do Topoľčianok aj zástupcovia z Nórska, Švajčiarska, Rakúska, Belgicka a Maďarska. Trojdňový seminár sa ukončil skúškami a prehliadkou Národného žrebčína Topoľčianky. Medzinárodná jazdecká federácia v tomto roku pripravila iba tri medzinárodné školenia rozhodcov. Ďalšie sa budú konať v USA a Kanade.

    Autor:  Ing. Emil Kovalčík, PhD.

Medzinárodný rozhodca Dr. Franz-Josef Vetter z Nemecka.

Účastníci kurzu pred jazdiarňou NŽ Topoľčianky, š.p.

Prehliadka historickej jazdiarne.

školenie otvoril riaditeľ Národného žrebčína Topoľčianky Ing. Michal Horný, PhD.


Vytlačiť   E-mail