KVALITNÉ SUROVÉ KRAVSKÉ MLIEKO 24 HODÍN DENNE A 365 DNÍ V ROKU UŽ AJ V TOPOĽČIANKACH

KVALITNÉ SUROVÉ KRAVSKÉ MLIEKO 24 HODÍN DENNE A 365 DNÍ V ROKU UŽ AJ V TOPOĽČIANKACH

  Dňa 18. 11. 2009 sa v priestoroch zasadačky Národného žrebčína Topoľčianky uskutočnila tlačová beseda spojená s uvedením mliečneho automatu žrebčína do prevádzky. Po privítaní účastníkov nasledovala prezentácia riaditeľa NŽ.
   V nej zoznámil prítomných s kvalitami mlieka a chovu hovädzieho dobytka v Topoľčiankach. Národný žrebčín Topoľčianky produkuje štandardne  mlieko s vysokými kvalitatívnymi ukazovateľmi ako je priemerný obsah tuku (3,69% ) a bielkovín (3,47 %). Na základe požiadaviek čistoty je produkované mlieko v  Q-triede najvyššej kvality. Chov hovädzieho dobytka v Topoľčiankach získal mnoho prestížnych ocenení, napríklad v súťaži TOP TEN o najlepší šľachtiteľský chov Holsteinského plemena, „Naj slovenský chov“ – III. ročník súťaže o najlepšieho chovateľa, diplom za umiestnenie v kategórii podnik s chovom dojníc.

  Po tomto vystúpení riaditeľ poďakoval obecnému zastupiteľstvu a prítomnému starostovi za umožnenie výhodného umiestnenia automatu v obci. Automat sa nachádza na hlavnom ťahu cez obec, priamo v centre a oproti najvyužívanejšej autobusovej zástavke. Ďalej sa poďakoval predstaviteľom Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy a Úradu pre verejné zdravotníctvo za bezodkladné posúdenie a schválenie využitia automatu.  Po zodpovedaní otázok sa účastníci presunuli k automatu a presvedčili sa o jednoduchosti jeho obsluhy. Týmto bol automat oficiálne uvedený do prevádzky.
   Výhody mlieka z automatu sú hlavne v tom, že do neho nie sú pridávané žiadne konzervačné látky, zachováva si svoj pôvodný obsah vitamínov a bielkovín. Mlieko teda nie je žiadnym spôsobom upravované a dajú sa z neho pripraviť druhotné suroviny, ako napríklad syry, maslo. Automat je v prevádzke nonstop a môžete si „načapovať“ ľubovoľné množstvo decilitrov. Preto, keď budete mať v pláne prechádzať cez Topoľčianky, nezabudnite si zobrať so sebou prázdnu fľašu!


Vytlačiť   E-mail