Mercedes cup pokračoval už druhým kolom

Mercedes cup pokračoval už druhým kolom    V Topoľčiankach sa zišlo na slovenské pomery opäť početné štartové pole v drezúrnych súťažiach od stupňa Z až po ST. Niektorí prišli zbierať body do celkového vyhodnotenia pohára, iní len tak si zasúťažiť, keďže všetky súťaže sú otvorené. Počasie bolo príjemné a prilákalo aj zopár divákov, čo je tiež na slovenské pomery potešujúce. Za rozhodcovský stôl tentoraz zasadli manželia Vítkovci z Českej republiky, Nadežda Ivaničová a Dáša Kočiová.

    V súťažiach mladých koní nenašla konkurenciu Lucia Naštická s kobylami topoľčianskeho chovu, s ktorými sa jej podarilo vyhrať prvú, druhú aj tretiu súťaž. Pri hodnotení mladých koní kládli rozhodcovia dôraz určite na kvalitu chodov a celkovú uvoľnenosť, ktorú Luciine kone naozaj predviedli. V najlepšie obsadenej súťaži stupňa „S“ dominovala Michaela Horná, ktorá zajazdila všetky cviky bezchybne a bola zohraná so svojim dlhoročným jazdeckým partnerom Fáviom. Najvyššia súťaž „ST“ patrila Lýdii Szebéniovej s kobylou Louisiana Lady. Táto mladá jazdkyňa predviedla energickú úlohu a jej výborný sed určite tiež prispel k dobrému hodnoteniu.
    Vyhodnotenie pohára ešte zďaleka nie je rozhodnuté. 6.6. 2009 nás čaká posledné kolo 1. série a potom sa pohár prehupne do druhej polovice, kde sa budú jazdiť už o niečo náročnejšie úlohy. Napínavé to bude až do finále, kde budú môcť kone získať dvojnásobný počet bodov a ešte zamiešať poradie.

FOTO-AUTOR J. Ornth


Vytlačiť   E-mail