V Topoľčiankach odštartovala prvá séria Mercedes cupu

V Topoľčiankach odštartovala prvá séria Mercedes cupu  Do Národného žrebčína zavítalo v sobotu 18. apríla nečakane veľa účastníkov 1. kola Mercedes cupu. Preteky obsahovali 5 súťaží od stupňa Z až po stupeň ST. Najlepšie bola obsadená tretia súťaž stupňa „L“, ale aj súťaže S a ST sa tešili bohatej účasti. Diváci mohli vidieť 70 štartov, 70 úloh, ktorých hodnotenie sa už bude rátať do výsledkov poradia Mercedes cupu.

  V prvom kole rozhodovali aj české rozhodkyne – Eva Nesňalová a Věra Vojáčková, zo Slovenska boli pozvané Dagmar Kočiová a Nadežda Ivaničová. Rozhodcovia sa budú v jednotlivých kolách meniť, aby bola zabezpečená čo najväčšia objektívnosť. Okrem vyššie uvedených rozhodcov by mali Mercedes cup rozhodovať ešte Iľja Vietor, Jozef Halgoš, Peter Hánsaghy, Milan Vítek, Ľudmila Vítková, Jan Schűtz, Iva Schűtzová.
  NŽ Topoľčianky na konci pohára vyhlási tiež špeciálnu cenu pre najúspešnejšieho lipicana. Lipicany patria medzi barokové drezúrne plemená a keďže na Slovensku máme jeden z najväčších chovov, bolo by škoda neprezentovať ich aj týmto smerom, aby mohla vzniknúť podobná tradícia klasickej drezúry ako v Rakúsku alebo Slovinsku. Preto vyzívame všetkých jazdcov lipicanských koní, aby sa zúčastnili, ešte nie je neskoro.
  Kompletné výsledky 1.kola, takisto aj priebežné vyhodnotenie pohára nájdete na stránke www.nztopolcianky.sk. Po prvom preteku vedie medzi 4-ročnými koňmi Classical Dancer (NŽ Topoľčianky), medzi 5-6-ročnými Carpe Diem (Dan club Stupava), medzi 7-8 ročnými Siglavy XI-14 (NŽ Topoľčianky) a kategória 9-ročné a staršie kone patrí zatiaľ Dneprovi (Stajňa Balunky).
   Ak sa Vám v prvom kole nedarilo, alebo ste sa nemohli zúčastniť, ešte zďaleka nie je nič stratené, pretože do záverečného hodnotenia sa rátajú tri najúspešnejšie kolá a finále. Takže veľa šťastia v pokračovaní Mercedes cupu!

Autor foto: Jozef Ornth


Vytlačiť   E-mail