Josef Hrouda – tréner reprezentačného tímu Národného žrebčína Topoľčianky

Josef Hrouda – tréner reprezentačného tímu Národného žrebčína Topoľčianky   Josef Hrouda, tréner koní a výborný záprahový jazdec, začal svoju kariéru v roku 2000. V histórii jeho obsiahlej športovej kariéry sú také podujatia, ako účasť na Svetovom šampionáte v Kezkemete (2004), či na  Svetovom šampionáte vo Warke (2007). V Českej  republike v roku 2007 získal prvé miesto na záprahovom šampionáte. Od roku 2008 pôsobí ako tréner Národnej záprahovej reprezentácie Slovenska. Pre záprahový šport už dlhoročne pripravuje práve lipicanov.

   Svoje skúsenosti a vedomosti by chcel zodpovedne zúžitkovať pri príprave reprezentačného tímu jazdcov a koní z Národného žrebčína Topoľčianky s cieľom pozitívnej reprezentácie Slovenska vo vrcholovom záprahovom športe.

   Ako tréner Národnej záprahovej reprezentácie chce doviezť tento tím na Svetový šampionát v Keczkemete (2009), DAP v Topoľčiankach (2010) a na Svetový šampionát v Kentucky (2010).

   Jeho hlavným zámerom je odovzdať svoje dlhoročné záprahové skúsenosti topoľčianskym záprahárom s cieľom pozitívnej reprezentácie Národného žrebčína, jeho lipicanských koní v konečnom dôsledku aj slovenského jazdeckého športu na vysokej úrovni.

 Autor foto: BEST FOTO Čepček


Vytlačiť   E-mail