Záver roka v NŽ Topoľčianky + video.

Úvodná štvorylka Termín medzi dvoma najhlavnejšími sviatkami roku patrí v Topoľčiankach Dňu otvorených dverí v Národnom žrebčíne. Oproti DOD na 1. mája neboli návštevníci o nič ukrátení, deti mali možnosť povoziť sa na huculských kobylkách, alebo v kočoch, ťahaných lipicanmi. Doobeda prebehli verejné tréningy a poobede slávnostný galaprogram s vystúpeniami dobre známymi nie len na Slovensku.

Pre divákov bola v hale prichystaná tribúna, z ktorej mohli sledovať to najlepšie z jazdeckého športu, klasickej školy a z chovu žrebčína. Program otvorila štvorylka a nasledovali striedavo chovateľské ukážky a vystúpenia reprezentantov Topoľčianok. Záver patril opäť lipicanom a ich cvikom klasickej školy, ktoré rozligotali halu viac, ako vianočná výzdoba.

Svoj debut na verejnosti zažil Maestoso X-38, kôň kráľovnej Alžbety II. Pustený v hale ukázal hádam všetky svoje vlastnosti, pre ktoré sa mu môže právom hovoriť kráľovský lipican. Tento rok ho už čakajú povinnosti plemenníka.

 

Do nového roka si Národný žrebčín spolu s návštevníkmi DOD zaželal veľa šťastia a úspechov a aby nám kone robili ešte väčšiu radosť, ako po minulé roky.

 


Vytlačiť   E-mail