Hubertus v Národnom žrebčíne Topoľčianky

V klasickom termíne 21.10.2006 sa v Národnom žrebčíne Topoľčianky ukončila športová, turistická a chovateľská sezóna. Tradičnej Hubertovej jazdy, organizovanej spolu so Slovenskou jazdeckou federáciou sa zúčastnil aj prezident SR Ivan Gašparovič, ktorého na nádvorí historickej jazdiarne privítal riaditeľ Národného žrebčína Topoľčianky Ing. Michal Horný, PhD., spolu s prezidentom SJF Ing. Andrejom Galtzom. Prezident SR si so záujmom prehliadol aj hippologické múzeum s výstavou  fotografií koní z NŽ Topoľčianky, ktorej autorkou je pani Milina Strihovská Imrichová.

 

Po slávnostnom otvorení sa húf kočov a jazdcov vydal po stopách „líšky“. Po krátkej zastávke pod hradom Hrušov sa pokračovalo v Hubertovej jazde, ktorá vyvrcholila v Zámockom parku  - HALALI, ukončením honu na líšku. Tohto roku sa darilo jazdcom z NŽ Topoľčianky, š.p. Líšči chvost našiel Martin Mikláš na shagya arabskom žrebcovi STAR.     

„Posledný súd“ pre jazdcov a účastníkov hubertusu sa konal na Zámku Topoľčianky, kde dobrá nálada, tanec a spev sa niesol sídlom habsburgovcov až do rána.

FOTO: BEST FOTO ČEPČEK


Vytlačiť   E-mail