Alexander der Große -1 sa už narodil!

Dňa 10.2.2006 v ranných hodinách sa na objekte Krásny Majer narodilo prvé žriebä – žrebček, po slávnom otcovi Alexander Der Große, ktorý minulý rok pôsobil v IRC Krásny Majer.

 

Alexander Der Große patrí k špičkovým rakúskym plemenníkom a na svojom konte mám už mnoho významných úspechov. Spomeňme len tie najvýznamnejšie:

  • Víťaz v roku 2001 na dni žrebcov v Rakúsku
  • Víťaz výkonnostných skúšok žrebcov v Rakúsku (140,3 bodov)
  • Víťaz skúšok v skoku (známka za skok 10)
  • Víťaz spolkového šampionátu koní v Rakúsku v roku 2003
  • Samozrejme nie len vynikajúcim štýlom a výdatnou mechanikou pohybu disponuje Alexander Der Große, ale predovšetkým z chovateľského hľadiska sa v tomto žrebcovi stretáva mnoho významných predkov ako sú Ratina Z – jedna z najúspešnejších kobýl posledných rokov (L. Beerbaum)., ďalej Alexis Z po Alme a pod.

Dúfajme, že Alexander Der Große-1, ktorý prišiel na svet ako prvý z tejto slávnej línie v Národnom žrebčíne, mu bude robiť dobré meno. Zaujímavosťou je, že jeho matka 619 Lord Inci Tatus, dala vo svojom živote už 5 žriebät, všetko kobylky. Alexander je jej prvým žrebčekom.

Malý Alexander je zdravý, má sa k svetu a šibalsky sa preháňa okolo pokojnej a starostlivej matky.  Jeho ďalšie životné kroky, rast a vývin, odstav a odchov až po prvé kroky vo výcviku budem sledovať.

Prajeme mu šťastnú a úspešnú budúcnosť!


Vytlačiť   E-mail