Úspech v Rakúsku

Počas víkendu 25. – 26. 2. 2006 sa uskutočnili v Obersiebenbrunne neďaleko Viedne drezúrne preteky, ktoré usporiadal Reitclub Schloss Obersiebenbrunn.

Zúčastnili sa na nich aj jazdci Národného žrebčína Topoľčianky v zložení Michaela Horná, Veronika Lomnická a Peter Vančo. Cesta sa konala s cieľom nabrať skúsenosti a spoznať hodnotenie zahraničných rozhodcov. Usporiadatelia boli veľmi milí a ústretoví a uvítali účasť slovenských reprezentantov. Halové preteky boli rozdelené až do pätnástich súťaží, čo je u nás nezvyklé, hlavne keď sme v sobotu o pol deviatej večer sadali na koňa v ešte iba predposlednej súťaži.

Do Rakúska sme cestovali s obavami, ako obstojíme v novej konkurencií. Už po sobotňajších štartoch však strach opadol, keď sa P. Vančo s koňmi Rétorik a Fila trikrát umiestnil na 3. mieste a V. Lomnická s valachom Rogerom dvakrát na 1. mieste v úlohách stupňa Z a L. Úspech pokračoval aj v nedeľu, kedy P. Vančo vyhral ďalšie dve súťaže stupňa Z, pričom sa stal aj rekordmanom celých pretekov, keď so žrebcom Rétorikom získal najvyššiu známku spomedzi všetkých štartujúcich za obidva dni: 7,8. V. Lomnická zvíťazila v súťaži L a Michaela Horná s valachom Fáviom uzavrela sériu víťazstiev dvomi prvými miestami v stupni L a LS.

Kone odchované v NŽ Topoľčianky nechali za sebou viaceré zahraničné teplokrvníky a my sme sa utvrdili v tom, že náš systém práce je správny a oplatí sa v ňom pokračovať. Pôvodný zámer výjazdu bol nabrať skúsenosti od jazdecky vyspelejších Rakúšanov, ale výsledky jazdcov NŽ ukázali, že v tomto prípade by to mohlo byť aj naopak. 

 


Vytlačiť   E-mail