Majtrovstvá SR vo voltíži v Topoľčiankach

Majtrovstvá SR vo voltíži v Topoľčiankach V tomto roku sa areál Národného žrebčína v Topoľčiankach stal i dejiskom vrcholového národného podujatia vo voltížnom jazdení a to Majstrovstiev Slovenskej republiky. Pretek bol zároveň finále celoročného viackolového voltížneho seriálu „Slovenský voltížny pohár 2017“ (SVP 2017). V Topoľčiankach mali cvičenci poslednú príležitosť získať cenné body do národného rebríčka a tak ovplyvniť celkové poradie v kategóriách jednotlivci, dvojica, skupina a najlepší kôň.

  
O majstrovské tituly a body do rebríčka bojovali voltížne kluby z celého Slovenska. Viac ako stovka cvičencov predvádzala svoje  náročné zostavy medzinárodnému rozhodcovskému zboru. Hlavnou rozhodkyňou a zároveň technickým delegátom bola PhDr.Zuzana Bačiak-Masaryková, ostatnými členmi boli Mgr. Pavla Krauspe, Ing. Denisa Beláková, Bc. Juliana Eschwig-Hajts, Jana Ambrózová, Jarmila Jablonská (CZE) a Sammy Collins (SUI).

Vyhodnotenie SVP  a Barel Cupu 2017
Po prvom dni súťaženia, ktorý bol prvým kolom majstrovstiev a zároveň finále SVP, sa uzavrel rebríček Slovenského voltížneho pohára 2017. Vo večerných hodinách prebehlo v priestoroch zlato-moraveckého divadla slávnostné vyhodnotenie. Slávnostný galavečer otvoril moderátor vyhodnotenia a zároveň tréner a lonžér voltížneho oddelenia JK pri NŽT Boris Kodak. Všetkým prítomným sa prihovoril aj predseda drezúrnej komisie Marián Pavľak. O kultúrne spestrenie sa svojim spevom postarali Lea Vajdová a Imrich Varga.
 
Poďme ale k vyhodnoteniu jednotlivých kategórií. V rámci Slovenského voltížneho pohára 2017, sa ako prvý vyhodnotil tzv. „Barel Cup“ čo je pretek na stacionárnom trenažéri. Prebieha vždy začiatkom roka, od januára do marca. Tento rok mal štyri kolá. V kategórii mladšie deti ženy zvíťazila Scarlet Špendlová z JK Lángov dvor. Medzi mladšími deťmi mužmi bol najlepší Miroslav Špaček z JK SŠ Ivanka pri Dunaji. Prvenstvo v kategórii starších detí ženy si odniesla Ema Sýkorová opäť z JK Lángov dvor. Jej oddielový kolega Teo Sýkora si odniesol prvenstvo medzi staršími deťmi mužmi. Medzi juniorkami najviac bodov získala Lea Hakszer z TJ Slávia SOUP Šaľa. Najlepším juniorom sa stal Simon Bohunický z JK SŠ Ivanka pri Dunaji a z toho istého oddielu získala prvenstvo v kategórii senior ženy Beata Dudašíková. Ako najlepšia dvojica bola vyhodnotená z JK lángov dvor Ema Sýkorová a Ema Dudonová. JK Lángov dvor zvíťazil aj v kategórii skupina mladších detí, najlepšou juniorskou skupinou sa stala skupina z TJ Slávia SOUP Šaľa a v senioroch zvíťazil JK SŠ Ivanka pri Dunaji.
 
V rámci SVP v kategórii muži jednotlivci najviac bodov nazbieral Andrej Meňhert z JK pri NŽ Topoľčianky. V kategórii ženy jednotlivci zvíťazila Ema Sýkorová z JK Lángov dvor a prvenstvo si odniesli aj v kategórii dvojica spolu s Emou Dudonovou. V kategórii skupina zvíťazili cvičenci A z JO TJ Slávia UVLF Košice. V rámci vyhodnotenia najlepších koní, v kategórii skupina najviac bodov získal Accordo T z TJ Slávia SOUP Šaľa a tiež ich kôň Frajer zvíťazil v kategórii dvojica. V kategórii jednotlivci zvíťazil Lord KCM z JK Rusty.
 
MSR
V nedeľu prebehlo druhé kolo majstrovských súťaží v daných kategóriách a bolo rozhodnuté.V kategórii ml. detí muži zvíťazil Matúš Solčiansky z JK pri NŽ Topoľčianky. Medzi ml. deťmi ženami sa najviac darilo Eliške Nemčekovej z TJ Slávia SOUP Šaľa. St.deti muži a st. deti ženy – prvenstvá zostali doma v Topoľčiankach a vybojovali ich Andrej Meňhert a Ivana Cigáňová. V juniorskej skupine sa najviac darilo A teamu z JO TJ Slávia UVLF Košice a C team zvíťazil v kategórii ml.deti skupina. Dvojice boli silno zastúpené a prvenstvo vybojovali dievčatá z domáceho klubu Ivana Cigáňová a Stella Strečková. V kategórii juniorov sa najviac darilo Sebastienovi Martinovi z JK Rusty a medzi juniorkami zvíťazila Kristína Hajduová z VK Sundance Nitra. V seniorkách zvíťazila Lucia Veselá z JK Rusty.
 
Všetkým novopečeným majstrom Slovenskej republiky rovnako ako víťazom SVP a Barel Cupu srdečne gratulujeme! Želáme Vám veľa síl, nových nápadov a následne aj veľa úspechov do budúcej športovej sezóny 2018.

 

ROZPIS

 

VÝSLEDKY
Deti mladšie - muži Juniori - muži
Deti mladšie - ženy Juniori - ženy
Deti staršie - muži Seniori - ženy
Deti staršie - ženy SVP jednotlivci
Družstvá - juniori SVP skupiny
Družstvá - mladšie deti Vyhodnotenie koní preteku
Dvojice Vyhodnotenie koní SVP

 

 


Vytlačiť   E-mail