Vytrvalostné preteky v Národnom žrebčíne Topoľčianky na 40, 60, 80 km

VYTRVALOSTNÉ PRETEKY NA 40, 60, 80 KM    Posledný augustový víkend zorganizoval Jazdecký klub pri Národnom žrebčíne v spolupráci s Národným žrebčínom vytrvalostné preteky na národnej úrovni. Bežal sa vytrvalostný dostih na 40, 60 a 80 kilometrov. Počet zúčastnených jazdeckých dvojíc sa vyšplhal takmer k tridsiatke, čo je na národný pretek pomerne vysoké číslo.
 
 
   Trať bola pomerne náročná a k náročnosti mierne prispeli aj klimatické podmienky. Teploty boli vyslovene letné, vyšplhali sa až na 30 stupňov. Predsedom rozhodcovského zboru bola Lucia Starovecká, ostatnými členmi boli Michal Kubú a Vladimír Pažitný, ktorý bol zároveň aj technickým delegátom. Zodpovednosť hlavného stevarda na seba prevzal Vojtech Potočný a ostatní stevardi boli Dušan Jankovič a Ivan Čechvala. Veterinárnej komisii, ktorej členmi boli MVDr. Tomáš Frey, MVDr. Katarína Roux Šafránová a MVDr. Lucia Kalová velila MVDr. Marta Kollárová. Vstupná veterinárna prehliadka bola neúspešná pre jednu jazdeckú dvojicu z Nitry.
 
   Ako prvý pretek bol odštartovaný dostih na 80 km. Pozostával z troch okruhov – 40, 20 a 20 km. Na štart sa postavili štyria súťažiaci. Všetky dvojice pretek dokončili, pričom najrýchlejšia bola Sofia Deáková s koňom Semiramis XII Zubi z JŠK Svätý Jur. Na druhom mieste skončila Zuzana Sitárová na Angeline ML z Ranča Paradise a tretiu priečku obsadila Veronika Jankajová s koňom  Adiara Kossack z JŠK Svätý Jur.
 
   Vytrvalostný dostih na 60 km tiež dokončili všetky štartujúce dvojice. Prvé miesto vybojovala Mária Mandzáková na koni Mersuch IV-2 z Hipocentra Vinné, druhá priečka patrila jej oddielovej kolegyni Barbore Vargovej s kňom Dahoman XII-3 a tretiu pozícii získala Viera Smolinská a jej zverenec Kadal (Hosam I-12) z JŠK Svätý Jur.
 
   Žiaľ v dostihu na 40 km, neprešli veterinárnymi kontrolami až tri dvojice. Všetci ostatní boli odmenení kokardou a diplomom s potvrdením o úspešnom dokončení. Podrobné výsledky nájdete na stránke Národného žrebčína a Slovenskej jazdeckej federácie.
 
   Všetkým srdečne blahoželáme, ďakujeme za ich účasť a veríme, že sa uvidíme aj v budúcej športovej sezóne.
 

Vytlačiť   E-mail