NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH V LONDÝNE BUDE ŠTARTOVAŤ AJ KRV CHARISMU

NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH V LONDÝNE BUDE ŠTARTOVAŤ AJ KRV CHARISMU  Plemenný žrebec  Charsima , ktorý pôsobil v Národnom žrebčíne v roku 2010 má narodených na Slovensku už 78 potomkov, z toho 41 žrebcov a 37 kobyliek. V národnom žrebčíne sa po tomto výnimočnom žrebcovi narodilo 19 žriebät, z toho 11 žrebcov a 8 kobyliek. Potomstvo je exteriérovo a typovo vyrovnané. Momentálne pôsobí Charisma v Brazílii s cieľom zlepšiť genetický potenciál tamojších skokových koní.

  Výkonnostné skúšky žrebcov absolvoval  Charisma v roku 1999 vo Warendorfe v čiastkovom indexe za skok sa stal víťazom týchto skúšok. Charisma bol viacnásobným víťazom parkúrových pretekov až do stupňa „T“ a vyhral aj kvalifikáciu na nemecký spolkový šampionát. Kritériá mladých koní absolvoval s ideálnou známkou za skok – 9,0. Bohužiaľ, kvôli zraneniu sa na šampionáte nemohol zúčastniť. Je polovičným bratom plemenníka Athletico, ktorý pôsobil pár rokov v Celle.

  Jeho pravý brat Charisma II je jedným z najžiadanejších žrebcov v Maďarsku. Otec Calido I je najnádejnejším synom monumentálneho šimla Cantus v chove a sám bol v skokovom športe úspešný aj na spolkovom šampionáte. Otec matky Calypso II dodával hannoverským športovým koňom od roku 1987 rozhodujúce impulzy. Dcéra Calypso I – Ribecka, „takmer“ pravá sestra Verony, priviedla na svet špičkových žrebcov Acord I a Acord II. Synom pramatky Charismu – Gerlis bol plemenník Chicago (pravý brat Ribecky), ktorý zanechal len po jednom roku pripúšťania výnimočné športové kone. Z kmeňa 7126 pochádzajú okrem toho plemenníci ako Aktionär, Avero, Bavaria Luchs, Burggraf, Cantago Z, Fra Diavolo, Freeman, Lady´s King a Silverstone. Z pravej sestry Charizmu – kobyly Orlis pochádza aj Bella Donna, vo vlastníctve Meredith Michaels-Beerbaum, ktorú odborná verejnosť považuje za nástupcu Shuterfly.

   Práve s kobylou Bella Donna bude štartovať Meredith Michaels-Beerbaum na Olympijských hrách v Londýne. Okrem nej bude sedlať aj valacha menom Checkmate (Contender - Petite Cardinale). Bella Donna pochádza po otcovi Baldini II z matky Orlis (Charisma – Verona I). Bolo to jej prvé žriebä. Meridith túto kobylu sledovala už od malička. Bella Donnu začala jazdiť jej najlepšia kamarátka Erin Characklis-Hesse. Vo veku šiestich rokoch ju Meridth odkúpila.

  Bella Donna nadchla už ako 7-ročná počas svojho vystúpenia na Youngster Cup. Prvé veľké preteky absolvovala v r. 2011 a vyhrala vo Veľkej cene von Balve.

  Od minulej jesene sa zúčastnila na takmer všetkých veľkých cenách a svetových pohároch v skokoch, v priebehu ktorých neurobila žiadnu chybu. Vyznačuje sa neuveriteľnou istotou a sebadôverou. Aj na jej prvom parkúre na úrovni piatich hviezdičiek bola bezchybná.

  V januári 2012 začala na Floride prípravu na olympiádu. Presvedčila tam svojím výkonom medzi iným v päť hviezdičkovej Grand Prix súťaži. To presvedčilo spolkového trénera Otta Beckera, že sa Bella Donna stala vážnou kandidátkou na Olympijské hry v Londýne.

  A ako okomentovala účasť na Olympiáde samotná Meridth Michaels-Beerbaum? „Z Bella Donny som nadšená. Rýchlosť nie je jej silnou stránkou, ale stále je vo fázach učenia a zlepšovania sa. Dúfam, že skončíme v poli tých najlepších“.

 Pôvod kobyly BELLA DONNA:

BALDINI II

BACHUS Z

BAJAN

OLYMPIAPO RASPUTIN

VISION III

COR DE LA BRYERE

MAINZ PO FASOLT

ORLIS

CALIDO I

CANTUS

BARONESS VII PO CORIANDER

VERONA I

CALYPSO II

GERLIS PO LANCASTER

 

 

 


Vytlačiť   E-mail